Млечен сос за зелеви сарми

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
3
1407
25/01/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 544
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 с.л. настърган
  • вода - 1 ч.ч.
  • зелев сок - 1 к.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол - самардала
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наливаме олиото в тенджерка или касерола. Прибавяме настърган лук (1 с.л.) , ръсваме черен пипер на вкус и като се нагрее олиото, и лукът започне да се задушава, сипваме брашно (2 с.л.).

Разбъркваме, докато си промени цвета, да стане леко златисто на цвят и тогава с непрекъснато разбъркване, наливаме смесените вода (1 ч.ч.) и кисело мляко (1/2 ч.ч.).

Наливаме в соса и зелев сок (1 к.ч.). Варим соса с непрекъснато разбъркване до предпочитаната гъстота, като при необходимост може да разредим, като долеем още топла вода.

Когато е готов, опитваме за сол и посоляваме на вкус. При сервиране, може да поръсим готовия млечен сос с малко сол самардала. След това поднасяме към зелеви сърми или печени зеленчуци.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар