ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържен черноморски сафрид

Пържен черноморски сафрид

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5915
Пържен черноморски сафрид
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
22/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Да видим кой знае как се приготвя хрупкав пържен черноморски сафрид"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата от вътрешности и се измива добре на течаща вода. Оставя се в тава, леко наклонена да се отцеди и поръсваме със смляна морска сол.

В чиния сипваме брашното, в тиган се загрява олио. Рибата се овалва в брашно, изтупва се леко излишното да падне и пържим в загрято олио от двете страни до златисто.

Сервираме порция сафрид, поръсен с лимонов сок и магданоз, а гарнитура за риба може да се направи от варени картофи и пържени тиквички. Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: