Булгур с манатарки

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
156
22/01/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо503
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Манатарките предварително се накисват в хладка вода, докато омекнат. Булгърът се запържва с малко зехтин, след което му се доливат 600 мл вода.

Оставя се да ври около 15 минути и после се прецежда. Чесънът се запържва в тиган с малко зехтин. Към него се добавят манатарките, малко гъбен бульон и ситно нарязан магданоз.

След като гъбите се задушат, сместа се прибавя към булгура и всичко се разбърква добре. Ястието се поднася поръсено с магданоз и сусам по желание.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар