Начин на приготвяне
В купа се разбиват с телена бъркалка яйцата със захарта. Добавят се олио, прясно мляко, канела. Ябълките се обелват и режат на малки кубчета, сини сливи също режем на ситно и сипваме в купата.
Прибавяме две супени лъжици царевично брашно, а в бялото сипваме бакпулвера и пресяваме в сместа. Накрая се добавят нарязани ябълки и сини сливи, разбърква се и сипваме в съд за печене с диаметър 20 см, върху хартия за печене.
Печем в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути до суха клечка. Изважда се готовия ябълков сладкиш и обръщаме върху решетка да се охлади. Сваля се хартията за печене и върху шаблон сърца се поръсва с пудра захар. Пухкав и уникален сладкиш!