Патладжани на фурна с домати

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
786
93
25/02/2019
"Питайте ни сега искаме ли да хапнем Патладжани на фурна с домати, защото сме сигурни, че вие искате "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 793
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на филии по дължината, посоляват се и се оставят в наклонен съд, за да се отцеди горчивият сок, след което се изпържват в силно сгорещеното растително масло.

В същата мазнина след изпържването на патладжаните се задушава ситно нарязаният лук.

Като омекне лукът, се прибавят червеният пипер, ситно нарязаните или настъргани домати, счуканият чесън, черният пипер, бахарът, дафиновият лист и сол на вкус.

Сместа се изсипва в тавичка и върху нея се нареждат изпържените патладжани.

Приготвя се запръжка от брашното и 1 супена лъжица растително масло, към която се прибавя размитото в 4 супени лъжици доматено пюре.

Ястието се залива с получения сос и се слага в загрята фурна за около 15 мин.

Поднася се със салата по избор.

Четиристранно кухненско ренде от неръждаема стомана 23 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Четиристранно кухненско ренде от неръждаема стомана 23 см
8.80 лв.
Виж ››

Верен помощник за всяка домакиня - висококачествено ренде с четири различни страни, с чиято помощ ще готвите с лекота

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар