Ориз с гъби печурки

26/03/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо409
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ориз - ½ ч.ч.
  • печурки - 300 г
  • краве масло - 90 г
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
  • лимонов сок - няколко капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 30 г от маслото се задушават с малко сол почистените и ситно нарязани гъби до омекване.

Наръсват се с лимонов сок, черен пипер и магданоз и се оттеглят от огъня, захлупени с капак.

Оризът се пържи до прозрачност в останалото масло, залива се с 4 чаени чаши гореща подсолена вода и се задушава 10 мин. на слаб огън, а след това електрическият ток се изключва и оризът се оставя на загрята плоча, докато попие течността.

Прехвърля се в намазана с мазнина пръстеновидна форма, а след това се обръща върху купичка или плоска чиния.

Средата на оризовия пръстен се напълва със задушените гъби.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар