Кюфтета по манастирски

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
178
2
20/01/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо650
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кайма - 400 г телешка + 200 г свинска
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сол
  • За доматения сос
  • домати - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • захар - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете телешката кайма със свинската, добавете подправките и накълцаните предварително чесън и лук.

Омесете, за да се смесят добре съставките.

Оформете кюфтенца от малка до средна големина и ги изпържете в сгорещено олио.

С нож задраскайте кръст на доматите и ги пуснете в гореща вода за съвсем кратко време.

Така бланширани ще можете да ги обелите по-лесно. След което ги накълцайте на много ситно или ги минете през ренде.

Запържете лука и чесъна, добавете доматите и оставете да покъкри за 5 минути.

След това сложете дафиновото листче и захарта и оставете да покъкри отново за 5 минути.

Добавете кюфтенцата и оставете за 5-10 минути. Смъкнете от котлона вашите кюфтета по манастирски.

Пасирайте доматения сос (по желание).

Висококачествен оребрен грил тиган - 27 см
Приготвяй си тази рецепта с:
Висококачествен оребрен грил тиган - 27 см
41.44 лв.
Виж ››

Ето го новото попълнение във вашата кухня - грил тиган, който ще замести барбекюто и ще ви позволи да приготвяте храната си вкусно и здравословно. Удобен за ползване, лесен за почистване. Грил тиганът е с незалепващо покритие, което ще улесни допълнително готвенето.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар