Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Бахур с бял и черен дроб

Бахур с бял и черен дроб

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Бахур с бял и черен дроб
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
12
"Който обича мезето, трябва да знае и как да си го приготви - ето ви изпитана рецепта за бахур, захващайте се"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг осмянка
  • свински черва - 6 бр.
  • бял дроб - 1 бр. свински
  • черен дроб - 1 бр. свински
  • ориз - 200 г
  • бахар - 6 - 7 зърна
  • чубрица - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • сол - 3 с.л.
  • оцет - за накисване на червата
  • сода бикарбонат - за накисване на червата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре свински черва и обръщаме. Накисваме ги за около 2 часа в оцет и сода. Отново ги измиваме и са готови за пълнене.

Измиваме месото и дробовете и пожелание или нарязваме на кубчета или минаваме през машинка. Овкусяваме с черен пипер, сол бахар и чубрица. Смесваме с ориза и разбъркваме.

С получената смес пълним червата, но не прекалено, за да не се спукат. Връзваме от двата края с конец. Надупчваме червата и поставяме в дълбока тенджера.

Варим бахура за около 3 часа на бавен огън.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: