Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата с майонезата добре, бърка се с тел или вилица. В киселото мляко се сипват бакпулверът, содата за хляб и се гаси, като се разбърква да шупне. Прибавя се в яйчената смес.
Отделно се натрошава сиренето. Взема се една кора. Леко поръсваме с олио и 3-4 с.л. плънка, като с гърба на лъжицата се разнася по цялата кора.
Поръсва се със сирене и навиваме на руло от тясната страна. В тава с диаметър 28-30 см, намазана с олио, рулата се навиват на охлюв, като се започва от средата към стените на тавата.
Така се навиват всички кори, докато се напълни тавата. Трябва да ви остане 2-3 с.л. смес. Долива се малко олио и намазваме леко отгоре баницата. Поставя се в загрята фурна на 180 градуса, пече се до златисто. Изваждаме и покриваме за 5 минути с кърпа. Уникално вкусно вита баница, която поднасяме с кисело мляко.