Ezine.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Вита баница с майонеза и бакпулвер

Вита баница с майонеза и бакпулвер

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Вита баница с майонеза и бакпулвер
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Перфектната домашна баница се приготвя с майонеза, записахте ли си"

Необходими продукти

  • кори за баница - 8 - 9 бр.
  • сирене - 200 г
  • майонеза - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 5 - 6 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • олио - 1 к.ч. за намазване и допълване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата с майонезата добре, бърка се с тел или вилица. В киселото мляко се сипват бакпулверът, содата за хляб и се гаси, като се разбърква да шупне. Прибавя се в яйчената смес.

Отделно се натрошава сиренето. Взема се една кора. Леко поръсваме с олио и 3-4 с.л. плънка, като с гърба на лъжицата се разнася по цялата кора.

Поръсва се със сирене и навиваме на руло от тясната страна. В тава с диаметър 28-30 см, намазана с олио, рулата се навиват на охлюв, като се започва от средата към стените на тавата.

Така се навиват всички кори, докато се напълни тавата. Трябва да ви остане 2-3 с.л. смес. Долива се малко олио и намазваме леко отгоре баницата. Поставя се в загрята фурна на 180 градуса, пече се до златисто. Изваждаме и покриваме за 5 минути с кърпа. Уникално вкусно вита баница, която поднасяме с кисело мляко.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: