Вита баница с майонеза и бакпулвер

17/01/2019
"Перфектната домашна баница се приготвя с майонеза, записахте ли си "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо50 752
  • Преглеждания за месеца599
  • Преглеждания за седмицата117
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата с майонезата добре, бърка се с тел или вилица. В киселото мляко се сипват бакпулверът, содата за хляб и се гаси, като се разбърква да шупне. Прибавя се в яйчената смес.

Отделно се натрошава сиренето. Взема се една кора. Леко поръсваме с олио и 3-4 с.л. плънка, като с гърба на лъжицата се разнася по цялата кора.

Поръсва се със сирене и навиваме на руло от тясната страна. В тава с диаметър 28-30 см, намазана с олио, рулата се навиват на охлюв, като се започва от средата към стените на тавата.

Така се навиват всички кори, докато се напълни тавата. Трябва да ви остане 2-3 с.л. смес. Долива се малко олио и намазваме леко отгоре баницата. Поставя се в загрята фурна на 180 градуса, пече се до златисто. Изваждаме и покриваме за 5 минути с кърпа. Уникално вкусно вита баница, която поднасяме с кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар