Кюфтета яхния по селски

16/01/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 958
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към каймата прибавяме яйцето, измития и малко сварен ориз, чубрица и черния пипер. Оформяме си кюфтета, който оставяме на страна.

Обелваме моркова и настъргваме на ренде. Праза почистваме и измиваме добре, след което нарязваме на колелца.

В тенджера поставяме олиото и към него добавяме праза, морковите, доливаме малко водичка, за да се задушат.

След като останат на мазнина, прибавяме червения пипер, солта и брашното, като разбъркваме и веднага наливаме вода около литър.

Оставяме така за около 5-10 минути и след това прибавяме, кюфтетата и скилидките чесън.

Варим, яхнията, докато продуктите са сварени.

Накрая поръсваме нашата яхния с кюфтета с магданоза и отнемаме от котлона.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар