Пукани люти чушлета на тиган

ЗорицаЗорицаЕнтусиаст6991741
17/01/2019
"Ей тези люти чушлета, колкото и да изядем, все малко ни се виждат "
Приготвяне10 мин.
Готвене4 мин.
Общо14 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 430
  • Преглеждания за месеца480
  • Преглеждания за седмицата60
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • люти чушки - 25 - 30 бр.
  • ябълков оцет - 60 мл или винен
  • кафява захар - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • магданоз - 1 връзка (или копър)
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Люти чушки се измиват предварително, подсушават се и се отстраняват дръжките им. С нож леко се цепва връхчето им.

В тиган с капак се слага малко олио на дъното и чушките се загряват в него, като се похлупват, за да не пръскат.

След минутка - две се обръщат. Ако желаете да ги обелите, след като чушките се изпукат, ги оставете за половин час, или поне докато поизстинат захлупени. След това по-лесно ще ги обелите.

Наситнете скилидките чесън и магданоза или копъра, залейте ги с оцета, добавете към тях солта, захарта и олиото и хубаво разбъркайте.

Поднесете нашите пукани люти чушлета на тиган заляти с приготвената марината.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар