Кюфтета от леща

23/01/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак401
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене140 мин.
  • Общо180 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо247
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената леща се сварява в 3 чаени чаши вода и се претрива.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в 1 – 2 супени лъжици растително масло до омекване.

Прибавя се горещ към пюрето и се разбърква с него.

Слагат се яйцето, сиренето, надробено или настъргано, магданоз, галета, сол, черен пипер и стрита чубрица.

Съставките се омесват добре.

Правят се зеленчукови кюфтета, които се овалват в брашно и се пържат в гореща мазнина до светложълто оцветяване.

Поднасяме готовите кюфтета от леща със сос по избор, салата според сезона или с туршия.

[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар