Люти чушки с чесън и магданоз

ЗорицаЗорицаНовак1741
14/01/2019
"Хич не ни мързи да си приготвяме тези апетитни чушлета всеки ден, много ги обичаме "
Приготвяне10 мин.
Готвене6 мин.
Общо16 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 983
  • Преглеждания за месеца309
  • Преглеждания за седмицата63
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • люти чушки - 400 г
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • магданоз - 1 връзка пресен
  • ябълков оцет - 100 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 к.л.
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват и подсушават. Дръжките им се оставят, за да могат да се обръщат по-лесно при изпичането.

Изпичат се от всички страни на добре загрята скара или направо върху керамичния котлон на печката Печените чушки се прехвърлят в двойна найлонова торбичка и се завързват. Оставят се за десетина минути да се позадушат, за да се обелят по-лесно по-късно.

През това време се приготвя маринатата: В подходящ дълбок съд се налива оцета, солта и захарта и сместа се разбърква, докато се разтворят напълно. Добавят се нарязаните на едро скилидки чесън и скълцания на ситно магданоз. Накрая се налива и олиото и всичко се разбърква хубаво.

Лютите чушки се обелват от кожиците, дръжките им леко се подкъсяват (ако са много дълги) и връхчето на всяка чушка се цепва с нож. Потапят се в маринатата с чесъна и магданоза.

Готовите мариновани чушки могат да се сервират веднага или да се приберат в хладилника и да се консумират до няколко седмици след приготвянето им.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар