Люти чушки с чесън и магданоз

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
564
461
38
2
14/01/2019
"Хич не ни мързи да си приготвяме тези апетитни чушлета всеки ден, много ги обичаме "
Приготвяне10 мин.
Готвене6 мин.
Общо16 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 364
  • Преглеждания за месеца627
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • люти чушки - 400 г
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • магданоз - 1 връзка пресен
  • ябълков оцет - 100 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 к.л.
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват и подсушават. Дръжките им се оставят, за да могат да се обръщат по-лесно при изпичането.

Изпичат се от всички страни на добре загрята скара или направо върху керамичния котлон на печката Печените чушки се прехвърлят в двойна найлонова торбичка и се завързват. Оставят се за десетина минути да се позадушат, за да се обелят по-лесно по-късно.

През това време се приготвя маринатата: В подходящ дълбок съд се налива оцета, солта и захарта и сместа се разбърква, докато се разтворят напълно. Добавят се нарязаните на едро скилидки чесън и скълцания на ситно магданоз. Накрая се налива и олиото и всичко се разбърква хубаво.

Лютите чушки се обелват от кожиците, дръжките им леко се подкъсяват (ако са много дълги) и връхчето на всяка чушка се цепва с нож. Потапят се в маринатата с чесъна и магданоза.

Готовите мариновани чушки могат да се сервират веднага или да се приберат в хладилника и да се консумират до няколко седмици след приготвянето им.

Добър апетит!

Овална керамична тава за ценители
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
24.99 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар