Боб в гърне на пещ

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
644
2k
5k
340
3
13/01/2019
"Една лъжица домашен боб в гърне на пещ е достатъчна, за да разберете, защо домашното винаги ще е най-вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо918
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • лук - 2 глави
  • чушки - 1 бр. суха
  • олио - 4 с.л.
  • джоджен - 1 с.л. сух
  • червен пипер - 1 с.л.
  • боб - 500 г
  • свински кокали - 500 - 700 г по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука нарязваме на ситно.

В гърнето слагаме измития боб, нарязания на ситно лук, разкъсаната на по-едри парчета суха чушка, олиото, червения пипер, сухия джоджен и по желание свинските кокали.

Преди да поставим гърнето в пещта, след като го приготвим, го поставяме близо до пещта така, че да може да се загрява постепенно. Целта е бавно да се затопля съдът.

Когато пещта е готова, вадим всички въглени от нея, поставяме гърнето и покриваме стените на гърнето. Така оставяме 2-3 часа.

След като е изтекло времето, вадим с помощта на дебела кърпа и поставяме върху суха дъска да се охлади.

Овкусяваме боба със солта и поднасяме докато е още топъл.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар