Гъбена чорба с ориз

Гъбена чорба с ориз
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"При сервиране поднесете гъбената чорба задължително с лимонов сок"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 300 г
  • ориз - 3/4 к.ч.
  • домати - 1/2 к.ч. пасирани
  • мащерка - 1 с.л. суха
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • олио - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чушката и морковът се почистват и нарязват на дребно. Нарязаните зеленчуци се слагат да се варят в тенджера с подсолена вода заедно с малко олио.

Малко след завиране на водата се прибавят почистените и нарязани гъби. След като омекнат гъибте се слага измитият ориз.

Чорбата се вари на умерен котлон. Когато оризът е полусварен се добавят доматите (консервирани) и сухата мащерка.

Накрая готовата гъбена чорба се овкусява със смлян черен пипер, а при сервиране с лимонов сок.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: