Гъбена чорба с ориз

АнабелАнабел
Ветеран
492
2k
934
204
13/01/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 177
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чушката и морковът се почистват и нарязват на дребно. Нарязаните зеленчуци се слагат да се варят в тенджера с подсолена вода заедно с малко олио.

Малко след завиране на водата се прибавят почистените и нарязани гъби. След като омекнат гъибте се слага измитият ориз.

Чорбата се вари на умерен котлон. Когато оризът е полусварен се добавят доматите (консервирани) и сухата мащерка.

Накрая готовата гъбена чорба се овкусява със смлян черен пипер, а при сервиране с лимонов сок.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар