Супа от лапад с ориз

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Супа от лапад с ориз
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусна лападена супа с ориз"

Необходими продукти

  • лапад - 2 връзки
  • лук - 1 глава
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • ориз - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • джоджен
  • застройка
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се олио, запържва се ситно нарязан лук да омекне. Сипва се оризът, разбърква се да добие стъклен цвят и добавяме червен пипер.

Разбърква се бързо, като тенджерата се дърпа от котлона да не изгори пиперът и наливаме гореща вода около 1. 5 литра.

Добавя се почистен от дръжки и бланширан за 2 минути лапад, нарязан на ситно.

Когато заври прибавяме сух джоджен и сол на вкус. Оставя се на умерен огън да се готви до готовност и се сваля от котлона.

Разбива се жълтък с киселото мляко и сипваме в леко охладената супа, да не се пресече яйцето. Сервираме за обяд.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Допада ми.Още днес ще я пробвам.Благодаря.
21.10.2024 10:22