Мързелив и много бърз тутманик

12/01/2019
Анабел
отАнабелНовак256
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо788
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • прясна мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 200 г (твърдо)
  • брашно - 3 ч.ч.
  • олио - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесваме маята, захарта и затопленото прясно мляко. Оставяме на топло маята да шупне.

Към вече шупналата мая прибавяме двете яйца и разбъркваме с телена бъркалка.

При непрекъснато бъркане прибавяме водата, солта, брашното половината от олиото и накрая натрошеното на дребно сирене. Всички съставки се объркват и изсипват в подмазана тавичка.

Тавичката се покрива с кърпа и тестото (което е като гъста каша) се оставя да втаса за около 20 мин. През това време се включва фурната да загрява до 180 градуса.

Преди да се сложи да се пече отгоре тутманикът се намазва с останалата мазнина. Пече се около половин час докато порозовее отгоре.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар