Задушен джолан с гъби и зеленчуци

11/01/2019
Анабел
отАнабелНовак118210
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене6 мин.
  • Общо26 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо60
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвеният свински джолан се нарязва на хапки и се задушава в малко мазнина (3 с.л.). Щом побелее, се поръсва се прибавя сол на вкус и смлян черен пипер.

Прехвърля се керамичния съд на Крок пот или в гювеч. Картофите се обелват и нарязват на едри парчета, гъбите и морковите се почистват и нарязват на филийки, двата вида лук се нарязват на шайби, а чушките на дребно.

Всички зеленчуци се овкусяват със сол и кайенски пипер. Разбъркват се и се слагат при месото в съда за готвене (при мен Крок пот).

Слагат се две цели скилидки чесън, два дафинови листа, останалото олио и се налива около 150 мл вода. Съдът се похлупва и се включва на втора степен за готвене за 6 часа. Готовото задушено свинско се поръсва с нарязан на ситно магданозподобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар