Кюфтенца от тиква

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k637
Кюфтенца от тиква1 / 2
07/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Подайте тази тиква насам, големи планове имаме за нея, планове за кюфтенца от тиква"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг
  • прясно мляко - 200 мл
  • галета - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 50 г
  • сол
  • орехи - 50 г смлени
  • копър - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме тиквата от кората и семките и я настъргваме на едро ренде. Заливаме я с млякото и задушаваме, докато омекне. След като изстине, добавяме галетата, разбитите жълтъци и сол.

Разбъркваме добре сместа и добавяме разбитите на сняг белтъци. От сместа оформяме топчета или плоски зеленчукови кюфтета (като бухтички), които пържим в сгорещеното масло.

Сервираме нашите кюфтенца от тиква ги с кисело мляко или сметана, която сме разбъркали със смлените орехови ядки и наситнения копър.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: