Крем супа с пушени гърди

Янка Горанова
Янка Горанова
Новак
05/03/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо79
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тиква - 500 г
  • пушени гърди - 250 г
  • лук - 2 глави
  • целина - 1 глава
  • морков - 2 бр.
  • телешки бульон - 1 ч.ч.
  • лимони - 2 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • копър - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме тиквата и я режем, зеленчуците сваряваме до омекване в малко вода, след което заедно с водата ги пасираме, смесваме с телешкия бульон и още малко вода до получаване на рядка каша.

Нарязваме пушените гърди на ивички или кубчета и ги запържваме в сух тефлонов тиган, след това ги изсипваме заедно с пуснатата от тях мазнина във врящата на тих огън супа.

След 10 – 15 минути варене сваляме супата от огъня, подправяме със сол, лимонов сок, масло и черен пипер.

Сервираме я гореща, като във всяка порция слагаме сметана и посипваме с копър.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар