Начин на приготвяне
Разбъркайте дадените продукти, докато се хомогенизират. Консистенцията на сместа е течна (нека това да не ви притеснява). Намазнете с растително масло тиган с незалепващо покритие. Поръсете с брашното.
Сипете сместа в тавата (1/2 смес, 1 банан, нарязан на шайби и нареден и останалата смес), а на котлона застелете алуминиево фолио (на 4 слоя сгънат) и пуснете на възможно най-ниската температура. След като кексът удвои обема си - можете да усилите степените на котлона (до средно умерен), като го наблюдавате.
Според различните мощности на котлоните, времето, необходимо за сготвяне на кекса може да е между 35 и 55 минути.
Направете проверка с клечка за зъби и при суха клечка махнете от котлона. Изчакайте сладкишът да се охлади и обърнете в подходяща чиния.
Разтопете приготвения шоколад и залейте кекса. Поднесете с течен шоколад, подходящ за диабетици.
Чуден кекс за диабетици - опитайте го!
Коментари