Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Картофена яхния с пилешко и праз

Картофена яхния с пилешко и праз

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Картофена яхния с пилешко и праз4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • праз - 1 стрък
  • домати - 60 г от консерва
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • риган
  • зеленчуков микс - 1 к.ч моркови и картофи
  • царевично нишесте - 2 ч.л. за сгъстяване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се пилешките бутчета, кожата се сваля и се обезкостяват. Месото се накъсва на едри парчета. Праз лук се нарязва на едро, картофите се обелват и режат на парчета.

В загрято олио се задушва праз да омекне, добавят се картофите, да се запържат и те.

Сипваме нарязани домати , червен пипер и заливаме с гореща вода да покрие продуктите. Когато яхнията заври, добавяме пилешкото месо и микса от грах и моркови.

Овкусяваме и варим до готовност на продуктите. Ако готовата картофена яхния е по-рядка, може да се сгъсти с разбито на кашичка царевично нишесте.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: