Бобена салата с лук

13/02/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак601
"Погледнете тази салата, сега я погледнете отново, а сега отидете да извадите от отлежалото вино и ще ви разкажем как сме я приготвили "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене90 мин.
  • Общо110 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 015
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • зрял боб - 400 г
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 бр.
  • целина - 2 стръка
  • зелена салата - 1 глава
  • олио - 3 с.л.
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме боба да се вари заедно с целината и 1 глава лук, нарязана на ситно. Когато поомекне, посоляваме.

Когато бобът е готов, го отцеждаме от водата. Преместваме го в купа и поливаме с оцет и олио. Разбъркваме добре.

Измиваме салатата и накъсваме листата на едро. Слагаме ги по периферията на чинията, в която ще сервираме боба.

Доматите нарязваме на кубчета, втората глава лук на тънки резенчета.

Прибавяме доматите и лука към бобената салата и разбъркваме внимателно.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар