Канелени охлюви

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
893
263
5
31/12/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо602
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям съд сложете млякото, водата, 5 с.л. захар, 3 с. л. масло, сол и яйцето. Сипват се 2 чаши брашно и разбъркваме добре.

Прибавя се натрошената мая, останалото брашно и замесваме средно меко тесто. Оставя се на топло да втаса 1 час.

Разточете правоъгълна кора, намазва се с масло и поръсваме със смес от захар и канела.

Навива се на руло и нарязваме на дебели филии 2-3 см.

Нареждат се в тава на разтояние, оставяме да втаса още малко. Отгоре може да поръсите със смлени орехи или да сложите в плънката.

Плънката може да е и от течен шоколад. Когато охлювчетата удвоят обема си печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто около 25-30 минути.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар