Киселец с яйца на фурна

Марио Николов
Марио Николов
Новак
16/05/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо125
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • киселец - 1 кг
  • краве масло - 80 г
  • растително масло - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • яйца - 6 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаният на филийки лук се задушава в растителното масло.

Прибавя се ситно нарязаният киселец и се залива с разтопеното масло, посолява се и се разбърква.

Изсипва се в тавичка, изравнява се и на повърхността му се правят със супена лъжица 4 вдлъбнатини, подобни на гнезда.

Във всяка от тях се чуква от ниско по 1 яйце, което се поръсва със сол и червен пипер.

Ястието се пече в загрята фурна, докато белтъкът побелее и забули жълтъка на яйцата.

Поднася се с картофено пюре и салата по избор.

По желание се наръсва с настъргано сирене.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар