Начин на приготвяне
В тава сипваме брашното и оформяме кладенче. Активира се маята, като се разбърква в хладка вода заедно със захарта и след 10 минути се сипва в брашното.
Прибавяме прясно мляко, сол, олио, яйцата и замесваме средно меко тесто. Покрива се с кърпа и оставяме на топло да втаса 40 минути.
Готовото тесто се разделя на 8 части. Седем от тях се сплескват и в средата поставяме натрошено сирене. Оформят се топчета и редим в тава върху хартия за печене.Осмото топче се разделя на две по малки части.
Точат се малки кръгли кори, поставяме една върху друга и се нарязва на 8 триъгълника.
Правим разрез в средата и всеки връх се промушва в разреза да се оформи листо, нареждаме между топките. Намазва се с разбит жълтък смесен с лъжица олио.
От тесто за декорация, замесено от вода, брашно и сол се изрязват снежинки. Залепват се отгоре и поръсваме семена.
Печем питката в загрята фурна на 180 градуса до златисто около 35 минути.