Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Яхния от домашен петел

Яхния от домашен петел

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k637
Яхния от домашен петел1 / 2
03/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • петел - 1 бр. голям
  • грах - 1 малка консерва
  • лук - 1 кг
  • масло - 180 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • вода - 2 к.ч. топла
  • брашно - 1 ч.л. препечено
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на тънки филийки и го запържваме в сгорещеното масло. Когато омекне, добавяме доматеното пюре и нарязания на порции петел. Всичко задушаваме заедно с лука.

Тогава наливаме 2 к.ч. топла вода и оставяме яхнията да ври на тих огън до омекване на месото. Когато продуктите се сготвят, добавяме консервиран грах. Посоляваме на вкус.

Не слагаме други подправки, освен черен пипер. Преди да свалим ястието от огъня, прибавяме размито препечено брашно, за да се сгъсти сосът.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: