Пита с масло и сирене

27/12/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваНовак30820136
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо536
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите по-горе замесваме тесто, което оставяме да втаса. С тези продукти можем да си направим две питки. Разделяме самото тесто на 4 топки. Всяка една разточваме.

В тава с хартия поставяме първата кора, която намазваме с мекото масло и поръсваме с настърганото сирене. Върху това поставяме другата кора.

С помощта на ринг, а може и с чаша, ако нямате ринг, леко притискаме средата на питката.

Започваме да режем с нож от страната на кръга към края. Трябва да се получат 16 парчета.
Вземаме едно от парчетата и поставяме върху съседното. Така правим и с останалите.

След това вземаме първото парче, усукваме и го навиваме навътре към средата, като охлюв. Усукваме и останалите, но ги навиваме навътре.

След като е готова питката я оставяме отново да втаса.

В отделен съд смесваме жълтъка с малко прясно мляко и олио и разбъркваме. С готовата смес намазваме питката.

Поставяме във фурната и печем на 170 градуса до готовност.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар