Лозови сарми с ориз и гъби

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
895
276
5
Лозови сарми с ориз и гъби
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
27/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Сготви40 мин.
Общо80 мин.
Порции20

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лозовите листа се изваждат от буркана и оставяме да се отцедат в чиния.

Загрява се олио в тиган, запържва се ситно нарязана глава лук да омекне. Добавят се нарязаните ситно гъби да се задушат и те. Сипва се оризът, разбърква се и овкусяваме със сол, червен и черен пипер, чубрица и мащерка.

Налива се вода, малко под продуктите и когато заври се сваля от котлона. В отцедените лозови листа се поставя 1 -2 ч. л. плънка и се навива сарма.

Лозовите сарми се нареждат в подходящ съд, заливаме с вода и притискаме с чиния. Варят се на тих огън до готовност на ориза.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: