ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Масленки»Коледни сладки балеринки

Коледни сладки балеринки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k9852
Коледни сладки балеринки
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
25/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Балетът ни е страст, особено когато става дума за сладки балеринки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват крема сирене, омекналато масло и пресятото брашно. Крема сиренето може да бъде заменено с извара. Добавя се ванилията и се замесва гладко тесто.

Оформя се на топка и се свива в стреч фолио. Тестото се поставя в хладилник за около час да се охлади. След това охладеното тесто се разделя на две или три топки които се разточват на кора.

С помощта на чаша или кръгъл резец се изрязват кръгове. Всеки кръг се овалва в кристална захар, прегъва се по средата на две, после още на две.

Коледните сладки се нареждат в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна до като порозовеят.

След това готовите Коледни сладки балеринки се оставят да се охладят.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: