ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Джинджифилови коледни бисквити

Джинджифилови коледни бисквити

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6513k2k6331
Джинджифилови коледни бисквити
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
24/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене8 мин.
Общо38 мин.
"Сигурни сме, че ако заделите малко от джинджифиловите бисквитки за Дядо Коледа, ще получите допълнителен подарък"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват омекналото масло със захарта и се разбиват до получаване на пухкава смес. Към тях се добавя яйцето и меда, след което сместа отново се разбива.

Прибавят се пресятото брашно, джинджифилът, канелата, индийското орехче и солта. Отново всички продукти се разбъркват и се замесва ронливо и меко тесто. Тестото се увива в стреч фолио и се поставя в хладилник поне за 1 час.

Охладеното тесто се разточва на кора върху набрашнена повърхност.

С помощта на формички се изрязват бисквити. В моят случай използвах точилка с издълбани фигурки в нея. С релефната точилка повторих разточването върху вече оформената кора.

С помощта на ринг или чаша се изрязват коледни сладки.

Джинджифиловите бисквити се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 8 минути или докато леко покафенеят по краищата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: