Начин на приготвяне
Обелените и нарязани на кубчета картофи се нарязват с растителното масло и се пържат до светлозлатисто оцветяване в половината от маслото, след което се задушават с добавка на 1–2 супени лъжици вода.
От останалото масло, брашното и млякото се приготвя гъст сос Бешамел, който се посолява на вкус и се подправя с черен пипер.
Задушените картофи се разбъркват с половината от соса.
Половината от картофите се разстилат на равномерен пласт в намазана с мазнина тавичка.
Върху тях се слагат изварата (сиренето) и половината от настъргания кашкавал.
Прибавя се останалата картофена смес и втората половина от соса, към която са прибавени разбитите яйца.
Ястието огретен се пече в умерено загрята фурна, докато повърхността му леко се зачерви.
След изваждането му от фурната се наръсва с останалия кашкавал и ситно нарязан магданоз.