Огретен от картофи и извара

25/12/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене140 мин.
Общо170 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо706
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените и нарязани на кубчета картофи се нарязват с растителното масло и се пържат до светлозлатисто оцветяване в половината от маслото, след което се задушават с добавка на 1–2 супени лъжици вода.

От останалото масло, брашното и млякото се приготвя гъст сос Бешамел, който се посолява на вкус и се подправя с черен пипер.

Задушените картофи се разбъркват с половината от соса.

Половината от картофите се разстилат на равномерен пласт в намазана с мазнина тавичка.

Върху тях се слагат изварата (сиренето) и половината от настъргания кашкавал.

Прибавя се останалата картофена смес и втората половина от соса, към която са прибавени разбитите яйца.

Ястието огретен се пече в умерено загрята фурна, докато повърхността му леко се зачерви.

След изваждането му от фурната се наръсва с останалия кашкавал и ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар