Крокети от картофи и галета

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
753
93
23/01/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо446
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените картофи се сваряват в малко подсолена вода, отцеждат се и се смачкват с вилица.

От кравето масло, брашното и млякото се приготвя гъст сос бешамел, който се прибавя към картофите заедно с част от настъргания кашкавал, подправките, двете яйца и сол на вкус.

Сместа се омесва добре и от нея се оформят крокети, които се панират в другите две разбити яйца и галетата и се изпържват в силно загрятото растително масло.

Изваждат се с решетеста лъжица и докато са още топли, се наръсват с отделения кашкавал.

Поднасят се с кисело мляко и салата според сезона.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар