ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Стерилизирани люти чушки на тиган

Стерилизирани люти чушки на тиган

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k6842
Стерилизирани люти чушки на тиган
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 5
17/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Минават през тигана, скачат в буркана, а после си имате вкусни люти чушки за зимата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Премахнете дръжките на приготвените люти чушки с помощта на ножица.

Измийте ги и ги подсушете със суха домакинска кърпа или кухненска хартия.

Поставете ги в дълбок тиган или тенджера, залейте ги с малко олио и ги сложете на котлона.

Изчакайте ги да се опукат съвсем леко, като от време на време разбъркайте.

Нарежете чесъна и моркова на шайби и оберете листата на половин връзка магданоз. (Лично аз предпочитам да ги запържа за съвсем кратко време, около 2 минути, но може и без това)

Залейте малко бурканче с оцет, добавете чесъна и моркова, добавете магданоза (може да бъде заменен с копър), сложете чушките - така, че да не останат празни места между тях.

Долейте малко вода и затворете буркана. Стерилизирайте консервите за 10 минути във вряща вода. (Можете да пропуснете тази стъпка, ако добавите аспирин преди да затворите бурканите).

Дадените съставки са за 1 малко бурканче с вместимост 300 мл.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: