Яхния от пресен грах

25/01/2019
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо689
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грах, залят с гореща подсолена с 1 щипка сол вода (колкото да се покрие), се сварява на тих огън.

В растителното масло се задушава ситно нарязаният лук, след което се прибавят брашното, червеният пипер, доматеното пюре и свареният грах с водата си.

Яхнията се кипва и се вари десетина минути.

Отстранява се от огъня, пуска се маслото в него и се наръсва с нарязан магданоз и копър. Поднася се с ¼ лимон към всяка порция и препечена филия бял хляб.

[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар