Печурки с винен сос

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
786
93
25/01/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо276
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените гъби се попарват с кипяща подсолена вода, отцеждат се, нарязват се на филийки, слагат се в съд с 2–3 супени лъжици подсолена вода и растително масло и се задушават.

Като омекнат гъбите, се прибавят 1 щипка настъргана лимонова кора, лимонов сок и сол на вкус. Ястието се залива с виното и се кипва.

Тогава се прибавя брашното, омесено на топка с маслото. Ястието се оставя да къкри на тих огън десетина минути, като се разбърква 1 – 2 пъти, наръсва се с нарязан магданоз и се поднася.

Поднасяме тези вкусни гъби в масло се като гарнитура за пържоли и варени картофи. Невероятен гъбен сос - ще си оближете пръстите!

Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
19.50 лв.
Виж ››

Вкусни ястия заслужава отлична презентация. Може да приготвите лесно и двете с кръглата бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна, практична, качествена. Бамбуковата дъска има слюда в единия край. Тя е лека и не абсорбира миризмите от различни продукти, което я прави перфектната дъска за презентация и рязане.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар