Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Печурки с винен сос

Печурки с винен сос

Печурки с винен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • печурки - 600 г
  • масло - растително
  • краве масло - 30 г
  • бяло вино - 1 винена чаша
  • брашно - 2 с.л.
  • лимонова кора
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените гъби се попарват с кипяща подсолена вода, отцеждат се, нарязват се на филийки, слагат се в съд с 2–3 супени лъжици подсолена вода и растително масло и се задушават.

Като омекнат гъбите, се прибавят 1 щипка настъргана лимонова кора, лимонов сок и сол на вкус. Ястието се залива с виното и се кипва.

Тогава се прибавя брашното, омесено на топка с маслото. Ястието се оставя да къкри на тих огън десетина минути, като се разбърква 1 – 2 пъти, наръсва се с нарязан магданоз и се поднася.

Поднасяме тези вкусни гъби в масло се като гарнитура за пържоли и варени картофи. Невероятен гъбен сос - ще си оближете пръстите!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: