Зеленчукова яхния със салам

19/12/2018
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак583
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо104
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на тази Зеленчукова яхния със салам, мазнината се нагрява в тенджера и в нея се запържва лукът, чесънът и колбасът, нарязани на ситно.

След това се добавят нарязаните на дребно чушки и се обелените домати, нарязани на кубчета. Сместа се разбърква, добавя ѝ се виното, захлупва се и се вари.

Добавят се обелените картофи и моркови, нарязани на кубчета. Яхнията се залива с вода, посолява се и се вари на среден огън около 30 минути. 15 минути преди да се извади, се прибавя грахът.

Ако е нужно, се добавя и още малко хладка вода. Готовата зеленчукова яхния се сервира гореща, поръсена с магданоз. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар