Лимонов пудинг

РениРениНовак
20/03/2013
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 097
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта до получаването на светла и гъста пяна. Прибавете ситно настърганата кора на половин лимон, сока от 2 лимона и продължете да разбивате.

Направете твърд сняг от белтъците, разтворете желатина в 2 с.л студена вода, и изчакайте да набъбне. Разтопете го на водна баня или в микровълновата фурна и то прибавете към жълтъчената пяна, като разбърквате непрекъснато.

Накрая добавете и разбитите на сняг белтъци. Разбъркайте добре сместа, охладете и поднесете с разбита сметана.

Рейтинг

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Радослава Михалкова
Радослава Михалкова
19.12.2013 05:41
Тази рецепта е пълен ужас, направо я изтрийте!

количеството, което ще се получи е една чаена чаша пудинг, жълтъците ще се пресекът на парцали с лимона, а твърд сняг от белтъци без захар няма, как да станат!
1
1
Ирена
Ирена
19.12.2013 09:37
Моля да коментират само хора, които действително са опитали рецептата, а не просто предполагат какъв може да бъде крайният резултат.
1
1