Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Чилийска супа от морска змиорка

Чилийска супа от морска змиорка

Чилийска супа от морска змиорка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • змиорка - 500 г морска (речна)
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • вино - ¼ л бяло
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • доматено пюре - 2 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Змиорката се почиства и се нарязва на парчета с дължина около 5 см.

Ситно нарязаният лук, счуканата скилидка чесън и нарязаните на пръстени чушки се задушават в олиото.

Прибавят се бялото вино, водата и нарязаните на ситно копър и магданоз.

В рибената супа се слага и змиорката, подправя се със сол и черен пипер и се вари 30 минути на слаб огън.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: