Сърца на фурна по словашки

12/12/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо213
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • сърца - 2 бр. телешки или свински
  • сланина - 150 г или пушени гърди
  • лук - 1 глава кромид
  • лимони - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • вино - 100 мл бяло
  • масло - 20 г краве
  • черен пипер - 10 зърна
  • черен пипер - на вкус, смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена вода, в която сте добавили зърната черен пипер, сварете сърцата до омекване и ги шпиковайте с част от сланината.

Запържете в маслото останалата нарязана сланина и наситнения лук.

В тава сложете шпикованите сърца, запържените сланина и лук, бульона от варенето и виното, поръсете с черния пипер и печете в умерена фурна до зачервяване.

В бульона от печенето добавете брашното, няколко лъжици вино, сока от лимона и оставете да поври, докато сосът се сгъсти.

Нарежете готовите свински сърца на кубчета и когато ги сервирате, ги полейте със соса. Гарнирайте с морковена салата или гарнитура по вкус.

Керамична касерола с дръжки 16см-12%
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар