Шпикован език

Шпикован език2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • език - 1 бр. телешки или говежди
  • бекон - 150 г или пушени гърди
  • чесън - 1 глава
  • мас - 20 г свинска
  • сметана - 200 г
  • вино - 1 к.ч. бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете в подсолена вода приготвения телешки език, потопете го в студена вода и го обелете.

Направете в готовия език отвори с нож и пъхнете в тях скилидки чесън и ивички от бекона (пушени гърди).

Сложете шпикования език в намазана с маста йенска тенджера, сипете виното, захлупете и печете на умерена фурна.

По време на печеното поливайте езика със соса, а малко преди да го извадите с разбитата сметана. Преди поднасяне поръсете готовия шпикован език с копър.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: