Ризото с гъби

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
791
94
12/12/2018
Приготвяне35 мин.
Готвене80 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо503
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и керевизът (без да се нарязват) се варят в 1 чаена чаша гореща вода с добавка на растително масло и щипка сол.

След 15 мин. се добавя доматите със скилидка чесън.

Варят се 5 мин., след което доматите се претриват със зеленчуковия бульон.

Прави се светла запръжка от 1 супена лъжица краве масло и брашното, която се разрежда с доматения сок, разбърква се и се кипва 3–4 мин.

Оризът се запържва до прозрачност в останалото масло.

Добавят се почистените и нарязани гъби и се задушават десетина минути.

Сместа се залива с 4 чаени чаши гореща вода, посолява се на вкус и се задушава отначало на съвсем тих огън, а след това на изключен котлон.

Когато оризът попие течността, се разпределя в 4 шоли (или големи чаени чаши), притиска се леко и формата се обръща върху затоплена чиния.

Отгоре се наръсва кашкавал, а в основата се сипва от соса. След това приготвеното ризото се поднася.

Опитайте това Ризото с гъби - няма да съжалявате!

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар