Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Бъркани яйца»Телешки бъбреци върху канапе от бъркани яйца

Телешки бъбреци върху канапе от бъркани яйца

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Телешки бъбреци върху канапе от бъркани яйца
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • телешки бъбреци - 500 г
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 10 бр.
  • сирене - 100 г
  • инстантна подправка - 1 с.л. пикантина зеленчукова
  • масло - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме бъбреците и ги нарязваме на хапки. В съд поставяме прясното мляко и заливаме телешките бъбреци, като оставяме за едно денонощие.

Отцеждаме и подсушаваме като в тиган с масло и олио пържим.

Вадим бъбреците, а на тяхно място поставяме чесъна, който сме нарязали на ситно и към него връщаме бъбреците за около 2-3 минути.

Оставяме на страна бъбреците. В друг тиган с масло, което чакаме да се загрее, чукваме яйцата.

Разбъркваме и към тях добавяме сиренето.

Разбъркваме, добавяме пикантината и когато яйцата се запържат, премахваме. Сервираме в чиния, като поставяме на дъното част от бърканите яйца, а в средата поставяме от готовите пържени бъбреци.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: