Лека домашна торта

11/12/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 389
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • За тестото
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 125 г
  • брашно - 50 г
  • нишесте - 50 г царевично
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • кокосови стърготини - 1 с.л.
  • есенция - 1 пакетче, портокалова
  • За крема
  • желатин - 20 г
  • манго - 1 бр. добре узряло
  • кокосово мляко - 250 мл
  • сироп - 50 г
  • сметана - 250 г
  • За украса
  • желатин - 4 г
  • портокалов сок - 150 мл
  • кокосови стърготини - 50 г
  • манго - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с 2 с.л. гореща вода, захарта и портокаловата есенция. Брашното се смесва с нишестето и бакпулвера и се пресява върху яйчената смес. Добавят се кокосовите стърготини и се разбърква. Тавата се застила с хартия за печене и върху нея се слагат бордче с диаметър 26 см. и височина 6 см. (Може да се използва и нормална форма за торта). Сипва се тестото за блат за торта и се пече на 180 градуса около 25 минути.

Изстиналият блат се слага върху плоска чиния. Бордчето на формата се измива, подсушава се и се намазва с растителна мазнина.

Внимателно се поставя бордът върху блата. Желатинът се накисва в хладка вода. Мангото се обелва, нарязва на парчета и се поставя в тенджера.

Добавят се кокосовото мляко и сиропът. Кипва се и с помощта на миксер и се разбива на пюре. В пюрето се разтваря изстисканият желатин.

Добавя се разбитата сметана и всичко се разбърква добре. Кремът се изсипва върху бисквита и повърхността се оформя на вълни. Желатинът се накисва в портокаловия сок, изстисква се, охлажда се и с лъжица се изсипва върху крема.

Готовата плодова торта се поставя за 1 час в хладилник.

След това бордчето се сваля и тортата се поръсва с кокосови стърготини. От парчетата манго се прави украса за торта.

Опитайте тази Лека домашна торта - ще останете очаровани!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар