Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват с 2 с.л. гореща вода, захарта и портокаловата есенция. Брашното се смесва с нишестето и бакпулвера и се пресява върху яйчената смес. Добавят се кокосовите стърготини и се разбърква. Тавата се застила с хартия за печене и върху нея се слагат бордче с диаметър 26 см. и височина 6 см. (Може да се използва и нормална форма за торта). Сипва се тестото за блат за торта и се пече на 180 градуса около 25 минути.
Изстиналият блат се слага върху плоска чиния. Бордчето на формата се измива, подсушава се и се намазва с растителна мазнина.
Внимателно се поставя бордът върху блата. Желатинът се накисва в хладка вода. Мангото се обелва, нарязва на парчета и се поставя в тенджера.
Добавят се кокосовото мляко и сиропът. Кипва се и с помощта на миксер и се разбива на пюре. В пюрето се разтваря изстисканият желатин.
Добавя се разбитата сметана и всичко се разбърква добре. Кремът се изсипва върху бисквита и повърхността се оформя на вълни. Желатинът се накисва в портокаловия сок, изстисква се, охлажда се и с лъжица се изсипва върху крема.
Готовата плодова торта се поставя за 1 час в хладилник.
След това бордчето се сваля и тортата се поръсва с кокосови стърготини. От парчетата манго се прави украса за торта.
Опитайте тази Лека домашна торта - ще останете очаровани!