Кисело зеле със свинско месо за готвене

06/12/2018
Илияна Димова
отИлияна ДимоваНовак42123
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене120 мин.
  • Общо140 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо79
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 бр. зелка средна по размер
  • свинско месо - 500 - 600 г за готвене без кост
  • олио - 1 к.ч.
  • мас - 50 г
  • черен пипер
  • къри - подправка
  • червен пипер - 2 с.л. равни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото зеле нарязваме ситно. Свинското месо (500-600 г или количество по вкус) измиваме и нарязваме на хапки.

Наливаме олиото (1 к.ч.) в тиган и в него, запържваме хапките свинско месо. Когато се запържи месото, дръпваме тигана от котлона.

В по-голяма тенджера слагаме половината нарязано зеле. Върху него сипваме пърженото свинско заедно с мазнината от пърженето и отгоре слагаме и другото нарязано кисело зеле.

В тиганчето, в което сме запържили месото, наливаме топла вода (1 ч.ч.), разбъркваме и изливаме при зелето. Ръсваме черен пипер на вкус, къри на вкус и слагаме мас (50 г).

Наливаме още топла вода, да се покрие зелето, и варим, докато се свари хубаво и остане почти на мазнина, като половин час преди да свалим свинското с кисело зеле от котлона, сипваме червен пипер (2 с.л. равни).

Може готовото сготвено зеле да пресипем в тавичка и да запечем във фурната.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар