Апетитни пилешки бутчета с картофи в огнеупорен съд

06/12/2018
Илияна Димова
отИлияна ДимоваНовак42123
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо21
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките бутчета (2 бр.), слагаме в тенджерка и заливаме с малко вода. Варим 15 минути и изваждаме от бульона, който запазваме и прецеждаме.

Картофите (4-5 бр.) белим, измиваме и нарязваме на парченца. Слагаме ги в огнеупорен съд. Натрошаваме половин кубче пилешки бульон при картофите и разбъркваме.

Върху картофите слагаме пилешките бутчета, които поръсваме с черен пипер на вкус, чубрица на вкус, къри на вкус и другата половина пилешки бульон. Ръсваме и брашно (1-2 ч.л.) и наливаме от прецеденият от варенето на бутчетата бульон (2 к.ч. приблизително или повече).

Слагаме капака на огнеупорният съд (може да сложим вместо капака алуминиево фолио за печене). Поставяме пилето с картофи в студената фурна.

Включваме на 200 градуса и печем до готовност - бутчетата да се запекат апетитно и картофките да омекнат.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар